مجلس با برنامه هفتم مسیر خود را طی ‎کرده است

به گزارش دبیرخانه رویداد و به نقل از بازار انرژی، عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: مجلس مسیر خود را با قانونگذاری طی کرده است یکی برنامه هفتم که میثاق دولت مجلس و کشور است و در این برنامه همه شرایط برای تحول اقتصادی فراهم شده است.

رمضانعلی سنگدوینی، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس، در مراسم افتتاح ششمین نمایشگاه نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش در جزیره کیش، بر اهمیت نقش پتروشیمی‌ها در ارزآوری و توسعه اقتصادی کشور تأکید کرد و با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم، و با طرح این جمله که مردم شرایط اقتصادی خوبی ندارند، خطاب به مسئولان صنعت انرژی گفت: چه کسی می‌تواند شرایط اقتصادی مطلوبی برای مردم فراهم کند؟ چه کسی می‌تواند اشتغال ایجاد کند؟ شماها، یعنی فعالان صنعت نفت و پتروشیمی! این صنعت سالانه بیش از ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار ارز وارد کشور می‌کند، پس می‌تواند توسعه اقتصادی را رقم بزند.

سنگدوینی همچنین به برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و از لزوم تمرکز بانک‌های توسعه‌ای بر حمایت از پروژه‌های راهبردی کشور خبر داد: یکی از بانک‌های کشور است که باید همانند بانک‌های توسعه‌ای در دنیا، صرفاً بر توسعه اقتصادی کشور متمرکز شوند.

به گفته او بانک ها باید به جای بنگاه داری بنگاه سازی کنند. وی با تاکید بر اینکه اقتصاد را بخش خصوصی فقط توانایی هدایت و توسعه آن را دارد گفت: دولت شاید منابع ندارد اما زیرساخت ایجاد کند تا بخش خصوصی بیشتر وارد میدان شود.

وی ادامه داد: راه نجات کشور ورود بخش خصوصی در تولید است باید کمک کنیم بوروکراسی اداری برای عرصه حضور بخش خصوصی برداشته شود.

سنگدوینی در حوزه مصرف گفت: کشور ۸۵ میلیون نفری به چه دلیل ۹۰۰ میلیون مترمکعب گاز مصرف می کند. کجای دنیا این شیوه مصرف مرسوم است. با بهینه سازی مصرف و مدیریت راهبردی می توانیم به ناترازی کمک کنیم.
وی ادامه داد: بخش خصوصی می تواند بنزین و سایر فراورده ها را تولید کند به شرطی که شرایط را فراهم کنیم.
وی در ادامه به وضعیت پالایشگاه ستاره خلیج فارس پرداخت و هشدار داد: این پالایشگاه که تأمین‌کننده بیش از ۴۰ درصد بنزین کشور است، در شرایط خوبی قرار ندارد. اگر به این وضعیت رسیدگی نشود، با چالش‌های جدی مواجه خواهیم شد.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس همچنین بر اهمیت میدان گازی پارس جنوبی تأکید کرد و گفت: بیش از ۷۵ درصد گاز کشور از پارس جنوبی تأمین می‌شود. اگر اقدامات لازم برای فشارافزایی در این میدان انجام نشود، در سال‌های آینده با بحران گازی روبه‌رو خواهیم شد

فهرست